Oficijalni partner

inter sport i terzo teretana
Terzo teretana
 tai bo  herceg novi

Tae Bo

Ako želite trening za cijelo tijelo, onda je Tae Bo odličan izbor za vas.

Tae Bo cardio je vrsta aerobika koji je postalo izuzetno popularan tokom '90-ih godina a predstavlja kombinaciju elemenata plesa sa borilačkim vještinama tekvandoa (Taekwondo) i boksa.
Ovu tehniku razvio je praktikant tekvandoa Bili Blanks u želji da, koristeći elemente borilačkih vještina, stvori dinamičan način vježbanja koji bi pomogao u promociji fitnesa. Tae bo cardio kombinuje elemente plesa s borilačkim vještinama i boksom i stapajući ih u jedinstven fizički trening.

Tokom '90.-ih godina, video zapisi treninga doživjeli su masovnu prodaju i učestalo televizijsko emitovanje što je Tae Bo cardio vrlo brzo dovelo u fitnes centre širom svjeta. Krajem prošlog vjeka, Tae Bo cardio je praktično postao sastavni dio pop kulture. Tae Bo cardio treninzi uključuju mnogo udaraca sličnih onima kakvi se izvode u karateu ali osnovna svrha ove tehnike nije borba. Ujedno, Tae Bo nije ni vještina koja se koristi u odbrambene svrhe. U njoj nema bacanja, rvačkih zahvata ili borbi na tlu. Jedina svrha ove vještine je izgradnja zdravijeg tela i veće fizičke spremnosti te otpornosti kroz intenzivan pokret.
Tae Bo cardio ultra takođe uključuje neke standardne elemente aerobika koje za cilj imaju jačanje cjelokupne muskulature. Intenzitet vežbanja tokom Tae Bo cardio treninga poboljšava cirkulaciju, daje snagu te pospješuje izdržljivost i fleksibilnost mišića.

Tae Bo je cardio fitness trening, velikog intenziteta, što pogoduje učvršćivanju mišića i gubitku kilograma. Trening sadrži kombinacije udaraca rukama i nogama u kombinaciji s aerobikom. Međutim u Tae Bo nema obaranja, rvanja ili borbe na tlu. Kreiran je da bi se poboljšalo zdravlje, potakla kondicija i izdržljivost putem pokreta.

Tae Bo trening programom povećava se kapacitet srca i pluća, gipkost, sagorijevaju kalorije, povećava snaga, mišićna izdržljivost i fleksibilnost uz koreografiju. Mnogi vole ovu vrstu treninga, a primarno je namijenjen onima koji se žele riješiti viška kilograma, ojačati mišiće, smanjiti stres i naučiti nekoliko korisnih borilačkih poteza.

Tae Bo program trening sastoji se od:
- zagrijavanja
- cardio treninga – kondicioni trening, udarci rukama i nogama, bez povezivanja uz koreografiju
- Tae bo koreografije – kombinacija tae boa i aerobika
- vježbi snage i istezanje


Sala 1

Termini i cjene


Utorak od 19.00 do 20.00
Četvrtak od 19.00 do 20.00
Subota od 19.00 do 20.00


Cijena - 25€

Kontakt

+382 68 648 474

terzoteretana@gmail.com